Última setmana de “El Esplendor del Románico” a Madrid

7 maig

Diumenge vinent Madrid dirà adéu a les 58 peces romàniques que ha acollit durant 3 mesos, procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

L’exposició temporal s’inaugurà el 10 de febrer a la sala Recoletos, sota el nom de “El esplendor del Románico. Obras maestras del Museu Nacional d’Art de Catalunya”. Ha estat organitzada conjuntament per la fundación Mapfre (Madrid) i el Departament de Romànic del MNAC, comissariada pel seu conservador en cap, Jordi Camps i Sòria, amb la col·laboració de Gemma Ylla-Català i Joan Duran-Porta.

Les obres es troben exposades a diferents sales, segons la seva tipologia: “El color en la arquitectura” presenta les pintures murals, com la Lapidació de Sant Esteve; “La escultura arquitectónica” exhibeix capitells vegetals i figurats, sobre grans pilastres il·luminades; a “Un espacio para la narración” es troben els millors baldaquins i frontals d’altar del MNAC; “El poder de las imágenes” conté les talles més representatives del Romànic català, com la Majestat Batlló; i finalment “El tesoro de la iglesia” enlluerna la sala amb peces d’orfebreria i esmaltades.

L’exposició és una mostra de que l’art Romànic és totalment compatible amb les noves tecnologies, el que s’ha assolit gràcies a la reproducció al mil·límetre de les pintures murals de l’absidiola de Sant Quirze de Pedret (gràcies a la tècnica del paper-gel) i a una imatge en 3D i de grans dimensions de la Portada de Ripoll.

Si no tens l’ocasió de visitar les peces a Madrid, és recomanable fer-hi una visita virtual, clicant sobre aquest enllaç.

La propera parada d’aquestes 58 obres serà la sala permanent de Romànic del MNAC, actualment en reformes, finançades per  la Fundación Mapfre. La remodelació de la temporal es podrà veure a partir de finals de juny.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s