El temps dels rellotges

9 maig

El proper dijous, dia 12 de maig, el doctorand Víctor Pérez Álvarez (Universitat de Valladolid), impartirà una conferència sota el títol El reloj mecánico en Europa, una reproducción del universo.

El discurs girarà entorn l’origen del rellotge mecànic, que segons el ponent, es situa a l’Europa del segle XIII. S’explicaran, entre d’altres aspectes, les diferències entre la mesura del temps dels laics (mercaders que ja consideraven que el temps era or) i  dels religiosos (regit per les hores canòniques i materialitzat per les campanes).

L’acte es realitza amb motiu del Seminari d’Estudis Doctorals (Estudis Medievals), organitzat pel Departament de Ciències Històriques de la Institució Milà i Fontanals (CSIC, Barcelona), amb la col·laboració de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCUM) de la Universitat de Barcelona i el màster oficial Cultures Medievals.

Tindrà lloc dijous dia 12 de maig, a les 17:30h, al seminari del departament d’Història de l’Art de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (c/. Montalegre, 6-8).

Per a més informació i contacte amb els coordinadors: clica aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s