L’art medieval al detall

23 nov.

Coneixes les giga fotos?

El servei de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya disposa d’imatges inèdites que permeten percebre les obres d’art d’una manera excepcional. La resolució de les fotografies és tal que ens podem apropar a les parts que més ens interessin, per a captar detalls que no podem apreciar quan tenim l’obra al davant.

Cliqueu aquest enllaç i visualitzareu obres com les pintures de l’absis de Sant Climent de Taüll i l’exterior d’aquesta mateixa església; els retaules més emblemàtics del Museu Episcopal de Vic; així com les pintures murals i retaule aranesos de Santa Maria d’Arties.

És molt recomanable visualitzar els vídeos d’aquesta mateixa web, doncs expliquen el procés d’obtenció de les gigafotos, També són interessants els reportatges referents a les pintures de Sant Climent, lliçons magistrals sobre  el pintor i la tècnica, en boca de Manuel Castiñeiras i Mireia Mestre, respectivament.

I les panoràmiques?

Una altra mostra del paper favorable  que juguen les noves tecnologies respecte la Història de l’Art són les anomenades panoràmiques. En aquest cas, les fotografies mostren l’interior d’edificis d’arreu del territori català des de tots els punts de vista possibles. Aquests indrets es localitzen a través del mapa següent, clicant sobre els icones vermells.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s