Curs de Conservació Preventiva

29 nov.

Veraicon organitza el primer Curs de Conservació Preventiva als Museus i Institucions Culturals

 

Aquest curs tindrà una durada de 18 hores lectives, que es duran a terme del 18 al 22 de febrer de 2013, de 17 a 21h. Dirigit a l’especialització professional, neix amb l’ojectiu d’apropar el coneixement teòric a la pràctica laboral actual de la museologia i museografia, a través d’eines d’ús vigent i posant a l’abast les novetats en conservació preventiva.

Es basa en lliçons teòriques i pràctiques adreçades a professionals del sector museístic, arxius, biblioteques o institucions culturals en general, obert tant a estudiants, com a titulats universitaris de la Història de l’Art, Humanitats, Belles Arts o de Conservació-Restauració.

El temari està dividit en quatre mòduls, impartits per professionals de la conservació preventiva, provinents de diferents institucions:

Mòdul 1: “Introducció a la conservació preventiva”. Marisa Latorre (Conservadora-Restauradora. Professional de la Conservació Preventiva i Gestió del Patrimoni Cultural).

Mòdul 2: “Conservació preventiva als espais d’un museu: Sales d’exposicions i reserves”. Benoit de Tapol (Professional de la Conservació Preventiva. Tècnic de museus).

Mòdul 3:Sistemes i aparells de mesura pel control de la conservació preventiva”. Marisa Latorre.

Mòdul 4: “Plans de seguretat i emergència en l’emmagatzematge i manipulació dels béns cultuals”. Marisa Latorre i Alberto Santos (Cap de seguretat del MACBA).

La cloenda del curs consistirà en  una visita comentada al MACBA, a càrrec d’Alberto Santos.

Les clases s’impartiran al TECNOESPAI (C/ Bailén, 68, Barcelona) i la matrícula té un cost de 295€ (reduït 255€). Per a més informació sobre el programa, procediment de matriculació i pagament, accediu al web de Veraicon.

 

Veraicon també organitza cursos de MuseumPlus, molt recomanables, que proporcionen el títol oficial d’aquest programa de museus, avalat per Zetcom. Per a més info, clickeu aquí.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s